Araçlarını otoparka park ettiler: Döndüklerinde şok oldular

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi’ndeki bir İSPARK otoparkında, park halindeki araçlara zarar verildiği bildirildi.

Yetkililer, yaklaşık on aracın, tanımlanamayan şahıslar tarafından kasıtlı olarak çizildiğini açıkladı. Şok gerçekle yüzleşen araçların sahipleri, araçlarına yazılar yazıldığını ve çizikler atıldığını görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Olaydan haberdar olan bazı araç sahipleri, hemen polis merkezine giderek durumu rapor etti. Volkan Dalakçı isimli bir araç sahibi de mağdurlar arasında yer alıyor.

4 Temmuz’da aracını İSPARK otoparkına bırakan Dalakçı, aracını almak üzere geldiğinde büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Aracının tüm yüzeyinin çizildiğini fark eden Dalakçı, konuyu derhal İSPARK yetkililerine iletti ve polis merkezine şikayet için başvurdu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak, faillerin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

Aracı çizilen Volkan Dalakçı, “Güvenli durmasını istediğim aracımın başına böyle bir şey gelmesi beni gerçekten çok üzdü. Tam sayıyı bilmiyorum kaput ve tavan dâhil sağ taraf komple çizilmiş vaziyette.” şeklinde konuştu.

İSPARK’TAN AÇIKLAMA

İstanbul’da yaşanan olay, İSPARK tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada belirtildiği üzere, Kadıköy Gazhane otoparkında park halinde bulunan yedi araç, çocuklar tarafından çizildiği ve bu durumun araç sahipleri için üzücü bir hasara yol açtığını açıklandı.

İSPARK, hasar tespit birimi tarafından yapılan incelemeler neticesinde, zarar gören araçların durumunu değerlendirdiğini ve araç sahiplerinin şikayetleri üzerine emniyet güçlerine bilgi vererek yasal sürecin işletilmesini sağlandığını da bildirdi.

Kurum, yaşanan bu olayın ardından mağdur vatandaşların zararlarının giderilmesi için gerekli adımları atacağını ve hasarların kurum bütçesi tarafından karşılanacağını taahhüt etti.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir